Цікаві факти про шоколад
16.04.2012, 21:45 | |
Вживання 25 г шоколаду три рази на місяць продовжує життя майже на рік. Але якщо вживати занадто багато шоколаду, можна підвищити ризик розвитку серцевих захворювань через високий вміст в ньому жирів. Какао і шоколад містять антисептичні речовини, що перешкоджають утворенню зубного нальоту. Дві цукерки у день знижують артеріальний тиск. У 30 г шоколаду або какао міститься 10% денної норми заліза. Також шоколад містить вітаміни A, B, C, D і E, кальцій, калій та натрій. 20 мг кофеїну містить середня плитка шоколаду. Це в 5 разів менше, ніж у чашці кави. 15% жінок у світі їдять шоколад щодня. В епоху Відродження шоколадом лікували подагру, гарячку і застуду. У шоколаді міститься фенамін – речовина, що створює відчуття закоханості. Найбільше шоколаду їдять у Швейцарії, де на кожного жителя припадає понад 10 кг солодких ласощів в рік. Темний шоколад знижує кров’яний тиск. Для позитивного ефекту достатньо всього 2 цукерок з темного шоколаду на день. Самим колорійним вважається молочний шоколад з добавками. Найменше калорій у гіркому темному шоколаді. Більше 500 добавок використовується як доповнення до шоколаду. Найбільш популярні з них – горіхи і родзинки. Більше половини всього обсягу ароматизаторів – полуниця і ванілін. Масло какао тане при температурі в 97 градусів за Фаренгейтом (приблизно 36,1 градус за Цельсієм). Це температура людського тіла. Саме тому шоколад тане в роті. Шоколад вважається відмінним джерелом енергії для організму. Тільки подумайте: невеликий шматочок шоколаду (1х1 см) дає стільки енергії, скільки потрібно для того, щоб пройти 50 метрів. Щоб пройти 1,5 км буде потрібно з’їсти 30 таких шматочків, а для кругосвітньої подорожі – 875 000 шматочків. | |
Категорія: Цікавинки до уроку | | | |
Переглядів: 1162 | Завантажень: 0 |
Всього коментарів: 0 | |